Pentru 24 bucăți aluat pizza se pune in malaxor 4 kg făină caputto rosso gata cernută.si 50 gr maia puratos.
Se pornește malaxorul și se lasă la treapta 1 să meargă pentru a se aera făina.
Se adaugă treptat 2500 ml apă proaspătă și rece
Când aluatul începe să fie legat se adaugă 0.50 ml ulei măsline Acest proces durează aproximativ 15 min.
Dacă malaxorul are două trepte de viteză se trece pe numărul 2
In această etapă se mai adaugă 0.100 gr sare de mare încă 0.50 ml ulei și se mai lasă la frământat aproximativ 5 minute
Se scoate aluatul se formează o bilă mare pe o masă rece și se lasă la odihnit aproape 10 minute
Următoarea etapă e formarea de panine.( Biluțe...aluat) de 0.280 gr
Aluatul gata proporționat se pune în tăvi și se lasă la rece între 24. 36 ore..
Temperatura maximă a frigiderului să nu treacă de 10 Gr Celsius
După 24 de ore sau mai multe se poate lucra cu aluatul....
Se ia o bucată aluat de 0.280gr si se întinde la un diametru de 28 - 30 cm.. în funcție de preferințe.....
Pe aluatul întins se adaugă 100 gr sos pizza și apoi mozzarella.
Se introduce la cuptorul gata încins la 350 - 360 Grade Celsius timp de aproximativ 3 minute...
După ce pizza e coaptă se scoate din cuptor și se trece la finalizare se adaugă feliile de mozzarella bufola... roșiile chery mixte (galbene.. roșii ) feliile de prosciuto crudo...busuioc proaspăt.. uleiul extra virgin...un praf de oregano...
Timpii necesari: 20 minute aproximativ pentru prepararea aluatului; se lasa la rece minim 24 ore!
Acest site foloseste cookies doar pentru a imbunatati experienta utilizatorilor pe site (ex: cos de cumparaturi, favorite, ascunderea acestui mesaj) si pentru a colecta statistici de baza despre vizitatori, date care nu sunt personal identificabile.